Twee weken op het zonnige eiland Zakynthos

 Afgelopen zomer ben ik met mijn vrouw naar Zakynthos geweest. Wij waren hier twee weken samen op vakantie. Het is een prachtig eiland, met warme temperaturen, prachtige stranden en een mooie, blauwe zee. Alleen voor de stranden is Zakynthos al een perfecte vakantiebestemming, waar je even lekker kunt bijkomen van een druk jaar. 

De hotels en resorts op Zakynthos zijn ook erg mooi. Ons hotel had een groot zwembad met meer dan genoeg stoelen en een restaurantje. Tijdens onze vakantie hebben wij de meeste dagen lekker aan het zwembad gelegen, of aan het strand dat er vlak achter lag. In de avonden gingen wij dan ergens lekker een hapje eten. Laat in de avond kon je op veel plekken ook nog gezellig een drankje doen.

Onze vakantie duurde dus twee weken, dus na een week besloten wij om een paar dagen een auto te huren. Dit kon gemakkelijk in de buurt van ons hotel. Met de auto hebben wij verschillende leuke plaatsen bezocht, zoals Kalamaki, Argassi en Tsilivi. Dit waren allemaal leuke plaatsen, met leuke straatjes om te winkelen, heerlijke restaurants en genoeg te beleven. Zakynthos stad zijn wij een hele dag geweest, omdat het een grote, leuke stad bleek te zijn. Er waren hier veel leuke pleinen waar we konden lunchen. In de middag zijn wij naar het Byzantijnse museum geweest, wat erg indrukwekkend was. Zeker omdat ik groot liefhebber ben van de geschiedenis.

Zakynthos is een erg leuk eiland. Als je na een paar dagen het strand of zwembad helemaal zat bent, is er genoeg te zien op het Griekse eiland. Je kunt op veel plekken gemakkelijk een auto huren om de plaatsen en de natuur van Zakynthos op je gemak te ontdekken. Dit eiland is een echte aanrader voor mensen die houden van een mix tussen een luie strandvakantie en een avontuurlijke, actieve vakantie. Samen met Corfu is Zakynthos tot nu toe mijn favoriete Griekse eiland. Volgend jaar willen wij proberen een vakantie te boeken op het eiland Rhodos.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stedentrip Berlijn